Resurssiviisaasti keittiössä
Moduuli 5: Resurssiviisaasti keittiössä Ammattikeittiöt pystyvät vaikuttamaan oman toimintansa aiheuttamaan ympäristökuormitukseen myös muutenkin kuin ruuan kautta.
Lue lisää
Moduuli 5: Resurssiviisaasti keittiössä Ammattikeittiöt pystyvät vaikuttamaan oman toimintansa aiheuttamaan ympäristökuormitukseen myös muutenkin kuin ruuan kautta.
Lue lisää
Moduuli 4: Vähennä hävikkiä! Hävikin määrä ammattikeittiöissä on suuri. Sillä on merkittävä vaikutus niin ravintolalle taloudellisesti kuin ympäristön kannalta. Hävikin vähentäminen on yksi merkittävimmistä ympäristönäkökulmista,
Lue lisää
Moduuli 3: Kestävä ruokalistasuunnittelu Ympäristövastuullisen ruokalistan suunnittelussa mietitään aterioiden ympäristövaikutusten vähentämistä ruokalistaa ja reseptejä muokkaamalla (luku 3) ruokahävikin vähentämistä (luku 4) ruoan varastoinnin ja valmistusmenetelmän ympäristövaikutuksia,
Lue lisää
Moduuli 2: Pellolta lautaselle - ruuan elinkaari Perinteisesti ympäristökysymyksiä on tarkasteltu vain keittiöiden ja ravintoloiden omassa toiminnassa. Paljonko keittiössä kuluu energiaa tai vettä,
Lue lisää
Moduuli 1: Ruokapalvelualan ammattilainen yhteisessä maailmassa Ihmisen on pakko syödä ja juoda elääkseen, vieläpä monta kertaa päivässä. Suurin osa suomalaisista syö säännöllisesti ammattikeittiöiden valmistamia aterioita: koulussa,
Lue lisää