Resurssiviisaus: energia ja vesi
Resurssiviisaus: energia ja vesi Aloita moduuli klikkaamalla Energiatehokas keittiö lähtee suunnittelusta↓
Lue lisää
Resurssiviisaus: energia ja vesi Aloita moduuli klikkaamalla Energiatehokas keittiö lähtee suunnittelusta↓
Lue lisää
Kestävä ruokalistasuunnittelun periaatteet Ravintolan ruokalistan suunnittelija pääsee tekemään erittäin tärkeitä ja vaikuttavia päätöksiä ekologisen, sosiaalisen ja taloudellisen kestävyyden kannalta. Mikäli sinulla on tämä rooli,
Lue lisää
Ruuan elinkaari -osaamistesti
Lue lisää
Ilmiöitä ruokaketjussa:luomu, lähiruoka ja geenimuuntelu Onko luomu parempaa kuin ei-luomu? Onko lähiruoka parempaa kuin kaukana kasvatettu ruoka? Onko geenimuuntelu hyvä vai huono?
Lue lisää
Ruokatuotannon resurssit ja päästöt Ruuan elinkaareen kuuluu: alkutuotanto eli maatalous, jalostus, pakkaus, jakelu, kulutus ja jätteiden käsittely. Näiden vaiheiden välissä ruokaa kuljetetaan ympäri maapalloa.
Lue lisää
Johdanto vastuulliseen ruokapalvelualaan -osaamistesti
Lue lisää
Vastuullista keittiötä rakentamaan Kestävyystyön voi aloittaa matalalla kynnyksellä: tarkastelemalla omaa henkilökohtaista toimintaansa tai tarkastelemalla organisaation toimintaa. Organisaation vastuullisuus rakennetaan yleensä jatkuvalle parantamiselle. Ei siis riitä,
Lue lisää
Ammattikeittiöt ja ympäristö Aikanaan ajateltiin, että ympäristöongelmien ratkaisu on ympäristön asiantuntijoiden tehtävä. Pitkään myös uskottiin, että teknologia kyllä kehittyy niin paljon, että ongelmat ratkeavat.
Lue lisää
Ruokapalvelualan trendit ja globaali ulottuvuus Ihmisen on pakko syödä ja juoda elääkseen, vieläpä monta kertaa päivässä. Suurin osa suomalaisista syö säännöllisesti ammattikeittiöiden valmistamia aterioita: koulussa,
Lue lisää
Moduuli 6: Vastuullinen ammattilainen huolehtii ihmisistä Vastuullisen ruokapalvelualan ammattilaisen työnkuvaan kuuluu myös huolehtia ihmisistä: itsestään, kollegoistaan ja asiakkaistaan. Jokaisen työntekijän ammattitaitoon kuuluu myös asiakaspalvelu ja viestintä,
Lue lisää