Siirry pääsisältöön

Videot opetusmenetelmänä tutuksi – Osallistu webinaareihin!

| Uutinen

Videotehtävä voi toimia oivallisesti kestävän kehityksen opettamisen tukena. Oma kädenjälkeni -hanke järjestää aiheesta joukon maksuttomia webinaareja.

Hyödynnä myös kyselyämme, joka auttaa opettajaa opetuksen käynnistämisessä ja toteutuksessa. Samasta kyselystä voit halutessasi ilmoittautua valitsemiisi webinaareihin.

Webinaarit julkaistaan myös tallenteina.

Info Oma kädenjälkeni -videokilpailusta

Ajankohta: 19.5. klo 9.00-9.30 

Webinaaritallenne löytyy sivulta Opettamisen tueksi. 

Haluaisitko hyödyntää videoita ja videon tekoa osana opetustasi? Olisitko valmis tarttumaan valmiiseen Oma kädenjälkeni -opetusmateriaaliin, joka perehdyttää kestävän kehitykseen videoprojektin kautta? Herättääkö kilpailu kysymyksiä? Osallistu puolen tunnin webinaariin, jossa kerromme lyhyesti, miten Oma kädenjälkeni -opetusmateriaalia voi hyödyntää ja mitä opettajan kannattaa tietää kilpailuun osallistumisesta. Webinaarissa varataan aikaa myös kysymysten esittämiselle.

Webinaarin kouluttajina toimivat projektipäällikkö Päivi Suihkonen ja kestävän kehityksen asiantuntija Tiina Taipale. 

Kestävä kehitys – vinkkejä videon suunnitteluun ja käsikirjoitukseen -webinaari 

Ajankohta: 26.5.2020 klo 9.00–10.00 

Miksi kestävä ammattitaito on nyt ajankohtaista? Entä miten auttaa opiskelijaa hahmottamaan oman alan kestävät toimintatavat? Tässä webinaarissa käsitellään myös sitä, miten pohdinnan lopputuote jalostetaan lyhyen videon käsikirjoitukseksi. Käymme läpi muun muassa käsikirjoittamisen genrejä ja kuulemme esimerkkejä YouTuben maailmasta. 

Kouluttajina toimivat kestävän kehityksen asiantuntija Tiina Taipale Syklistä sekä viestinnän asiantuntija Anni Suvisuo SAKKI ry:stä. 

 Anni Suvisuo

Tiina Taipale


Vastaa kyselyyn ja ilmoittaudu

Vinkkejä videokuvaukseen ja editointiin -webinaari

Ajankohta: 28.5. klo 9.00–10.00 

Videotehtäviä voi teettää helposti opiskelijoiden omia kännyköitä käyttäen. Mitä pitäisi silti ottaa huomioon, jotta videoihin saisi riittävän hyvän kuvan ja äänen laadun? Tässä webinaarissa annetaan kuvausvinkkien lisäksi eväitä videoiden editoinnin ohjaukseen. Aina editointia ei edes tarvita. Hyviä vaihtoehtoja kuitenkin on ilmaisista kännyköiden ja nettiselainten sovelluksista aina oppilaitosten maksullisiin muokkaussovelluksiin. 

Lopuksi webinaarissa näytetään, miten valmiit videot voi halutessaan ilmoittaa Oma kädenjälkeni -videokilpailuun.

Kouluttajana toimii viestinnän asiantuntija Anni Suvisuo SAKKI ry:stä.


Vastaa kyselyyn ja ilmoittaudu

Jaa

Lue myös