Siirry pääsisältöön
Status
Ei ilmoittautunut
Hinta
Suljettu
Ryhdy opiskelemaan
Tämä kurssi on suljettu

Tunne ilmasto: Toivon retkikunta

Toivon retkikunta

Tervetuloa Toivon retkikunta -kurssille!

Toivon retkikunta on koulutus, jossa draamatyöskentelyn avulla käsitellään ilmastonmuutoksen aiheuttamia tunteita ja tavoitellaan aktiivisen toivon tilaa ja toimintaa.  Ilmastoahdistus haastaa kasvattajia kiinnittämään huomiota tunteisiin ja eksistentiaalisiin kysymyksiin ja kehittämään tunnetaitoja, joita taideperustaiset metodit, kuten draama, tuovat hyvin esiin.

Kurssi on jaettu neljään moduuliin: Johdanto ilmastonmuutokseen, ennakkotehtävä, lähipäivä ja kehittämistehtävä. Jokaisen moduulin alla löytyy eri määrä aiheeseen liittyviä oppitunteja. Välissä on aiheeseen liittyviä pohdintatehtäviä. Koulutuskokonaisuuden laajuus on 2 op ja saat kurssista todistuksen. Koulutusta ei voi tehdä täysin verkossa, vaan sinun on osallistuttava kasvotusten järjestettävään draamatyöpajaan.

HUOM! Johdanto ilmastonmuutokseen on jokaisessa Tunne ilmasto -koulutuksessa sama. Jos olet suorittanut toisen Tunne ilmasto -koulutuksen, voit hypätä suoraan ennakkotehtävä-moduuliin.

Kehittämistehtävä

Kehittämistehtävän voit tehdä omassa koulussasi haluamassasi aikataulussa. Mikäli et ole töissä koulussa tällä hetkellä, muitakin mahdollisuuksia on. Tästä lisätietoja Kehittämistehtävä-moduulissa. Halutessasi saat myös ohjausta kehittämistehtävän tekemiseen Isa Mäkelältä.

Tämän kurssin jälkeen:

  • Ymmärrät, mitä kaikkea ilmastonmuutos ilmiönä pitää sisällään.
  • Ymmärrät yhteistyön merkityksen.
  • Hahmotat draamatyöskentelyn mahdollisuuksia mm. ilmastonmuutoksen käsittelyssä. 
  • Olet pohtinut toivon merkitystä.

Kurssin kouluttajat

Silja Sarkkinen

Kestävän kehityksen kouluttaja ja draamakasvattaja

Suomen ympäristöopisto SYKLI

Isa Mäkelä

Projektipäällikkö

Suomen ympäristöopisto SYKLI

Kurssilla eteneminen: Aloita kurssi klikkaamalla ensimmäistä moduulia alla

Status
Ei ilmoittautunut
Hinta
Suljettu
Ryhdy opiskelemaan
Tämä kurssi on suljettu